Telefoonnummer zoeken op naam

Je bent op zoek naar een telefoonnummer van iemand of van een bedrijf, dan kun je dat telefoonnummer vaak vinden aan de hand van een aantal gegevens. Natuurlijk moet je de naam van de persoon of het bedrijf hebben. Met de nummerzoeker kun je aan de hand van deze informatie dan achterhalen welk telefoonnummer je hiervoor kunt bellen. Als je meer gegevens hebt zoals het adres een de woonplaats dan kan dat de zoektocht natuurlijk een stuk eenvoudiger maken. Door te zoeken op naam vind je vaak vaste telefoonnummers als deze geregistreerd staan. Voor mobiele telefoonnummers is dat soms ook mogelijk, als deze ook geregistreerd staan.

 

Gemiste oproep

Als je een telefoontje gemist hebt, dan kun je aan de hand van de informatie op het scherm vaak zien door welk nummer je gebeld bent. Gaat het om een bekende, dan toont de telefoon deze informatie ook inclusief de naam en gegevens die in het adresboek bekend zijn. Als dat niet het geval is, dan kan het alsnog zijn dat deze informatie getoond wordt. Moderne smartphones beschikken daarom vaak over de mogelijkheid om via internet informatie te zoeken van een bepaald nummer. Zo kun je direct zien met welke persoon of welk bedrijf je te maken hebt als je een gemiste oproep hebt.

 

Omgekeerd zoeken

Het is natuurlijk ook mogelijk dat deze informatie helemaal niet beschikbaar is. In dat geval kun je ook altijd nog proberen om omgekeerd te zoeken. In dat geval zoek je niet aan de hand van informatie zoals een naam, een adres of een plaats naar een nummer, maar zoek je aan de hand van een nummer naar een bepaald persoon of bedrijf. Dat doe je door het telefoonnummer in te voeren in de nummerzoeker. Vervolgens kan er aan de hand van de informatie die het nummer geeft worden uitgezocht wie jou gebeld heeft.

 

Opbouw van telefoonnummers

Telefoonnummers bestaan uit verschillende combinaties met getallen. In Nederland gebruiken we bijvoorbeeld voor mobiele telefoonnummers altijd de cijfers 06 gevolgd door een aantal andere getallen in een willekeurige volgorde. Vaste telefoonnummers bestaan uit een netnummer met een abonneenummer. Voor alle telefoonnummers geldt dat er vooraf een landnummer geplaatst wordt als je gebeld wordt uit het buitenland of naar het buitenland wilt bellen. Voor Nederland is dat bijvoorbeeld het landnummer 0031. Landnummers hebben altijd 00 aan het begin met daarna een code voor een zone, gevolgd door de cijfers van het specifieke land.

 

Landnummer, netnummer en abonneenummer

De zones voor landnummers zijn: 1 Noord-Amerika, 2 Afrika, 3 en 4 Europa, 5 Zuid-Amerika, 6 Australië en Antarctica, 7 Oost-Europa en Rusland, 8 Zuid-Azië en 9 het Midden-Oosten. Deze staan voor het netnummer en vervangen de eerste nul van een netnummer als het landnummer gebruikt wordt. Het netnummer is vaak gebonden aan een regio en heeft 3 of 4 cijfers in Nederland waarbij de grotere regio’s drie getallen gebruiken. Andere kengetallen zijn gereserveerd voor bedrijven en andere diensten. Het daadwerkelijke telefoonnummer komt als laatst en wordt het abonneenummer genoemd.