Zoek op mobiel nummer

Als je gebeld bent door een telefoonnummer en niet weet van wie dit nummer afkomstig is, dan kun je gebruik maken van de nummerzoeker. Daarmee heb je de mogelijkheid om aan de hand van een mobiel nummer te achterhalen door wie je gebeld bent. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken of je door een bedrijf gebeld bent of door een privénummer. Om een mobiel telefoonnummer te kunnen vinden, moet het nummer wel geregistreerd staan. Naast het zoeken op mobiele nummers is het ook mogelijk om naar vaste nummers te zoeken. Die zijn vaak eenvoudiger te vinden en zijn opgebouwd uit een bepaald aantal getallenreeksen.

 

Zoekmogelijkheden

Voor het vinden van een mobiel nummer kun je in eerste instantie gebruik maken van een nummerzoeker. Dat is een handig hulpmiddel waarin je het betreffende telefoonnummer invoert met als gevolg dat je kunt achterhalen van wie het nummer is. Omdat mobiele telefoonnummers goed beschermd zijn, kan het echter moeilijk zijn om op deze manier de informatie te achterhalen die je zoekt. Dat is alleen mogelijk als een telefoonnummer geregistreerd is of als het bijvoorbeeld gaat om een mobiel telefoonnummer van een klein bedrijf dat dient als vast contactpunt. Een tweede mogelijkheid is gebruik maken van een zoekmachine om de informatie met betrekking tot het nummer te kunnen vinden.

 

Waarom zoeken op nummer?

Het zoeken op telefoonnummer is in meerdere opzichten verstandig en ook handig. Als je gebruik maakt van een nummerzoeker dan kun je vaak direct ontdekken van wie het telefoonnummer is en of het gaat om een betrouwbaar nummer. Als dat het geval is, dan kun je het nummer ook gerust en zonder problemen terugbellen. Als dat niet het geval is, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een telefoonnummer dat gebruikt wordt voor fraude of oplichting. Bel het nummer dan niet terug, blokker het telefoonnummer en geef dit aan bij jou telefoonaanbieder.

 

Vaste nummers opzoeken

Een vast telefoonnummer is vaak eenvoudiger te vinden. Dat zijn telefoonnummers die ook zijn opgebouwd uit bepaalde getallenreeksen waaraan je al veel informatie kunt ontlenen. Een volledig telefoonnummer voor een vaste lijn bestaat uit een landnummer, een netnummer en een abonneenummer. Met een nummerzoeker kun je deze gegevens ook invoeren om te achterhalen wie jou gebeld heeft en waarvandaan. Het landnummer bestaat uit 4 tot 6 getallen en wordt altijd voor een telefoonnummer geplaatst als er van uit of naar het buitenland gebeld wordt.

 

Overige informatie

Een netnummer is opgebouwd uit 3 of 4 getallen en begint altijd met een 0. Als er internationaal gebeld wordt, dan komt de 0 te vervallen en wordt deze vervangen door het landnummer. Een regio gebonden netnummer toont waar het telefoontje in Nederland vandaan komt. Elke regio heeft een eigen netnummer. Bedrijven en informatiediensten maken gebruik van niet regio gebonden netnummers zoals 088, 0800 en 0900. Het laatste deel van het telefoonnummer is het belangrijkst. Dat is het abonneenummer dat uniek is voor elke aansluiting. Bel je binnen dezelfde regio van vast naar vast, dan hoeft het netnummer niet gebruikt te worden.